Vapaaottelu

"Vapaaottelu on kamppailu-urheilulaji jonka säännöt sallivat monipuolisten pysty- ja mattotekniikoiden käytön. Tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä sallittuja iskuja sekä lukkoja. Mikäli ottelu kestää täyden ajan, julistavat arvostelutuomarit voittajan perustuen ottelijoiden tekniseen osaamiseen sekä aktiivisuuteen. Ottelut käydään häkissä tai vaihtoehtoisesti kehässä.

Maailmalla on useita vapaaotteluorganisaatioita sekä promootioita joiden ottelusäännöissä on pieniä eroavaisuuksia. Yleisesti ottaen voidaan puhua amatööri- ja ammattilaisvapaaottelusta."


Lähde: Suomen Vapaaotteluliitto


Monipuolinen lajivalikoima ja huippuvalmentajat mahdollistavat erinomaiset harjoitus- ja kehittymismahdollisuudet, on tavoitteenasi sitten vapaaottelun harrastaminen tai huipulle pääseminen!


Haluamme auttaa aloittelevia vapaaottelijoita oikeaan suuntaan (ei, pelkkä ”vaparin ottaminen” tai kova sparri ei ole oikea suunta kaikille) heti uran alusta saakka. Siksi vapaaottelun peruskurssin toinen tunti on pelkkää mattotyöskentelyä ja toinen vapaaottelua. Voit halutessasi käydä lisää pystyä myös thainyrkkeilyn peruskurssin puolella, sillä kaikille kursseille pääset yhdellä maksulla. Kun pidät kaikki lajit mukana myös jatkossa, ja opit parhailta sekä matosta että pystystä + vapaaottelun omilta lajitunneilta, et voi mennä vikaan.
 
Vapaaottelussa kilpaileminen on täysin vapaaehtoista. Suomen Vapaaotteluliiton alaisia salikisoja järjestetään useita kertoja vuodessa ja harrastajiamme kilpailee näissä säännöllisesti. Jos otteleminen kiinnostaa, kysy valmentajaltasi salilla tai ota yhteyttä vaikka heti!


Lisätietoja
Ville Saari
044 547 8452
totalcenterbjj at gmail.com